ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
Email:

Épített örökségünk fotópályázat-sorozat

Tér és hely

A Műemlékvédelmi Világnap, április 18. alkalmából Hargita Megye Tanácsának Műemlékvédelmi Közszolgálata meghirdeti harmadik fotópályázatát:
Tér és hely címmel ismételten az épített környezet szépségeire, értékeire kívánva felhívni a figylelmet, illetve a helyeknek, a megélt tereknek a fontosságára, mondván, ha az ember lakni képes, a világ bentté válik. “Az ember ott lakik, ahol be tudja magát tájolni és azonosulni tud környezetével, vagyis röviden: ahol környezetét jelentésteljesnek érzi. A lakás tehát többet jelent, mint búvóhelyet. Azt jelenti, hogy az élet színterei valóban helyek, a szó valódi értelmében. A hely megkülönböztető jelleggel bíró tér. Az ősidőktől kezdve felismerték a genius loci-t, a hely szellemét, mint azt a konkrét valóságot, mellyel az embernek szembe kell néznie és egyetértésre kell jutnia mindennapi életében. Az építészet a genius loci láthatóvá tételére törekszik, az építész feladata az, hogy jelentésteljes helyeket hozzon létre - ezzel segíti az embert, hogy lakása legyen.” (Christian Norberg-Schulz)

A benevezés határideje: 2011. április 13, szerda 16 óra. (a pályázatok beérkezésének időpontja!)

Három korcsoport versenyezhet: 5-8 osztályosok, 9-12 osztályosok, felnőttek.

Egy pályázó maximum 10 alkotással nevezhet be. A pályamunkákat A4-es formátumban, előhívva kell benyújtani Hargita Megye Tanácsa Műemlékvédelmi Közszolgálata székhelyén, a megyeháza épületének 325/A számú irodájába vagy postán a következő címre küldhetik: Csíkszereda, Szabadság tér 5. A pályamunkához csatolják a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát. Ugyanakkor tüntessék fel a fotók készítésének helyét is.

Kizárólag olyan alkotásokkal lehet pályázni, melyek mentesek mindeféle utólagos módosítástól!

A versenyfotókat digitális formátumban (300 dpi, legalább 4 megapixel) is kérjük elküldeni az office@epitettorokseg.ro címre.

Az Ádám Gyula fotóművész és Tövissi Zsolt építész által elbírált legjobb alkotásokból kiállítás nyílik a megyeháza galériájában. A díjazással egybekötött kiállításmegnyitó időpontja április 18, hétfő 18 óra.
Bővebb részletekért hívják a 0266-207775-ös telefonszámot hétköznaponként 8 és 14 óra között!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A fotópályázatra beérkezett munkák:


Dr. Böjthe Pál


Erőss Miklós


Fazakas István


Henter Hunor


Kelemen Csaba-András


Kelemen Kinga


Mărtinaş Cristian


Russu Tibor


Rusz László


Sütő Gábor


Szökő Izabella Zsuzsanna


Szökő Sándor


Vitos Hajnal

HU | RO